Author Topic: Waggster BLTouch V1.0  (Read 738 times)

CdRsKuLL

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 51
    • View Profile
Waggster BLTouch V1.0
« on: June 26, 2019, 05:55:07 PM »
Waggster BLTouch V1.0

https://pretendprusa.co.uk/index.php?action=downloads;sa=view;down=9

BLTouch for the Artillery Sidewinder X1

The download link is just above... :-)

Expected upgrade time 30 minutes
Technical level - medium



Includes
BLTouch LED wires mod
MKS Gen L1.0 Marlin 1.19 / 2.0 Firmware (recommended)
MKS 2.8 TFT LCD Firmware
PrusaSlicer Profiles

Please read the included PDF and watch the video below.


gfetters

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Waggster BLTouch V1.0
« Reply #1 on: October 05, 2019, 07:41:16 PM »
This is an excellent mod!  I liked the led but the bltouch will be a much better option.  I have tried the upgrade but I am getting an odd problem and I hope you can help.  The Z axis stops and will not go down to the bed.  You can't manually adjust it down either.  The bltouch makes a clicking sound too.  I am thinking that I have one of the wires wrong plugged in wrong on the effector.  would you show a photo of the order and color connected to the bl touch and where the brown wires attach on the mks gen l?

gfetters

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Waggster BLTouch V1.0
« Reply #2 on: October 06, 2019, 04:44:42 PM »
I was able to figure out my issue with the bl touch.  My Brown cable was wired backwards.  So if the bl touch does not light when you first turn it on reverse the brown wires that are plugged in to the first servo slot.

NealR54

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Waggster BLTouch V1.0
« Reply #3 on: October 24, 2019, 05:02:57 PM »
So I am a relative newbie with my new Sidewinder. Unfortunately I am on a Mac platform and can't unzip the files that I downloaded. Is there an easy way to do this, or do I need to be on a Windows platform to do the mod?

JaySmith

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Waggster BLTouch V1.0
« Reply #4 on: October 27, 2019, 01:55:17 PM »
This is such a great mod, and the video is well done.  Much appreciated! 

CdRsKuLL

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 51
    • View Profile
Re: Waggster BLTouch V1.0
« Reply #5 on: November 04, 2019, 01:43:01 AM »
So I am a relative newbie with my new Sidewinder. Unfortunately I am on a Mac platform and can't unzip the files that I downloaded. Is there an easy way to do this, or do I need to be on a Windows platform to do the mod?

I've no idea to be honest, never owned a MAC but I would have thought you could at least get a unzip program for it?

CdRsKuLL

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 51
    • View Profile
Re: Waggster BLTouch V1.0
« Reply #6 on: November 04, 2019, 01:43:28 AM »
This is such a great mod, and the video is well done.  Much appreciated!

Thanks fella,  very much appreciated :-)

Chazy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Waggster BLTouch V1.0
« Reply #7 on: November 12, 2019, 04:13:05 AM »
Hello. I follow your fantastic guide and works perfectly! My first layer is so lovely!
But I have a problem: after upgrading firmware to Marlin 2.0, at some point while printing (like 70%), my printer blocks. I don't know if it's a firmware related (I used the marlin 2.0)..
Do you have same problem?!

Chazy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Waggster BLTouch V1.0
« Reply #8 on: November 12, 2019, 04:14:16 AM »
Hello. I follow your fantastic guide and works perfectly! My first layer is so lovely!
But I have a problem: after upgrading firmware to Marlin 2.0, at some point while printing (like 70%), my printer blocks. I don't know if it's a firmware related (I used the marlin 2.0)..
Do you have same problem?!

CdRsKuLL

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 51
    • View Profile
Re: Waggster BLTouch V1.0
« Reply #9 on: November 18, 2019, 04:17:46 AM »
Hi,

No I've not had that problem but it sounds like heat creep maybe or bad filament.   Feel your extruder motor if it happens again to see if its hot. You might need to adjust the vref on the driver a little.  Also double check your extruder fan is working correctly.